Helårs paviljong

Dome i snø, om vinteren. Med sol.

Er du på utkikk etter en dekorativ og funksjonell paviljong – for hverdag og fest? En helårs paviljong som kan brukes sommer som vinter?
I regn eller snø eller i sol og vakre vinterdager?

Hagestuen Eden, formet som en dome, er et spennende valg.

Eden i vintersol kaldt vær

Eden er ikke bare et vakkert innslag i hagen. Den er også veldig praktisk. Med en stor gulvflate på 15 kvadratmeter, høyt under taket og full ståhøyde helt inn til veggene er den lett å møblere, og tar fint i mot 15 gjester.

Den særegne domefasongen gir en unik romfølelse. Luftig og høyt under taket.

Selv om de fleste setter opp en paviljong for å strekke de late sommerkveldene ut i natten, eller ønsker litt le mot regnet på grå høstdager, kan en solid paviljong med enkle grep tilpasses helårsbruk.

Isolert gulv

Det første man bør tenke på er gulvet. Fra et gulv rett på bakken kan det trekke kaldt en vinterdag. Men hvis man før man legger gulv sørger for å isolere godt mot trekk, fukt og kulde eliminerer man dette. Naturly selger gulv som tilleggsprodukt. Hvis hagestuen skal brukes om vinteren anbefaler vi et lag med trykkfast isopor og fuktsperre under gulvet.

Dome med åpne dører og snø

Den unike konstruksjonen til hagestuen Eden gjør at den tåler snølast og vind. Snøen glir av eller er enkel å dunke av. Med to dører som lukker regnet og kulden ute kan den varmes opp på linje med en lavvo eller et solid telt. Blir det for varmt fins det lufteluker i taket.

Oppvarming

Det fins mange muligheter for oppvarming. Det første man må tenke på er om det skal trekkes strøm ut til hagestuen. Har du tilgang på strøm vil en enkel varmevifte sørge for god temperatur og godt inneklima ved at den sirkulere luften i det unike rommet. Stårleovner varmer også godt, men er ikke alltid like enkle å plassere. De gir også en mer direkte varme som ikke fordeler seg like godt som varmen fra en vifteovn vil gjøre.

Er det ikke strøm i hagestuen er biopeis et godt alternativ. Det fins det et rikt utvalg av peiser på markedet, i alle prisklasser og i alle typer: frittstående, integrerte eller takhengte. Felles for dem alle er at de går på bioetanol. Dette gir en rentbrennede vakker flamme. Det er både miljøvennlig, produseres av biomasse, og varmer godt (5,8 kWh per liter) .

Andre alternativer er propanovner eller parafinovner.